LAN- mer än bara dataspelande

Det är lätt att tro att en LAN-träff bara handlar om spelande och hackande, men detta kunde faktiskt inte vara mer fel. Under dessa events så pågår det så mycket mer som man kanske inte alls hade förväntat sig om man inte är van att besöka den här typen av event och därför vet hur det brukar gå till.

 

Aktiviteter på Dreamhack
Dreamhack är en av världens största LAN-sammankomster och här finns det såklart också en massa andra aktiviteter att ägna sig åt. Det brukar för många vara ett riktigt bra tillfälle att bekanta sig med nytillskott på marknaden och kolla in den senaste utvecklingen både när det gäller datorer och olika spel. Naturligtvis finns det även flera försäljningsställen som säljer precis allt som hör denna världen till. Välj mellan att köpa ny spelutrustning eller varför inte införskaffa någon av Dreamhacks egna produkter för att stödja eventet.

Group of friends sat on the sofa playing games using virtual reality headsets and digital tablets as controllers. Kyoto, Japan. May 2016

 

Under LAN-sammankomster är det också mycket vanligt att man har en hel del tävlingar av olika slag. Dessutom brukar man kunna räkna med massor av feta give aways och andra härliga inslag. Utöver LAN-andet så kan man kan såklart även spela onlinespel under dessa sammankomster. Varför inte pröva lyckan genom att spela på en lott till exempel, det går att göra på Megalotto.com.

 

Dreamhack brukar man även ha en hel rada olika framträdanden på eventets många scener. Det kan röra sig om allt från föreläsningar och föredrag från framstående personer i branschen eller någon av de mest framgångsrika spelarna till musikaliska framträdanden från populära DJ´s och andra artister.

 

Mat och dryck
På Dreamhack på Elmia finns det dessutom gott av ställen att äta och dricka på. Dessa inrättningarna finns inte bara till för de deltagande utan också för de många besökare som kommer dit, upp emot 50 000 personer brukar varje år besöka eventet. Dessa behöver såklart också äta och dricka under sitt besök och de kan vara lugna för på detta utbud finns det ett riktigt bra utbud av restauranger och caféer. Här finns allt man skulle kunna önska sig, allt från husmanskost och fast food till traditionella á la carte-restauranger.

bookshelf