Vad är Dreamhack?

Sedan början av 2000-talet så har datorspel blivit en viktig del av människors liv i samhället. En del väljer till och med att spendera merparten av sitt liv med att sitta och spela datorspel. Förr i tiden var det till viss del stigmatiserat att spela så pass mycket datorspel. Men genom att det har blivit mer populärt så har den sociala stigman försvunnit mer och mer. En av anledningarna till detta är att event som Dreamhack har blivit mer populära. Dreamhack har även visat att datorspel är en bransch att räkna med inför framtiden. Det finns nämligen en mängd olika typer av turneringar inom e-sport, och en massa pengar att vinna. Därför kommer denna artikel diskutera vad Dreamhack är och hur det påverkat samhället.

Vad är Dreamhack?

Dreamhack är ett event där en mängd olika människor samlas i en lokal för att spela datorspel tillsammans. Under senare år har det dock blivit något helt annat. Det har nämligen blivit en samlingsplats för en massa olika teknikföretag som vill visa sina produkter. Det handlar bland annat om företag som vill visa upp nya skal för telefonen s20 ultra eller göra reklam för ett par nya hörlurar. Således handlar det inte bara om datorspel längre, utan det har nästan blivit ett event för teknik.

Hur har Dreamhack påverkat samhället?

Dreamhack har hjälpt till att minska stigmatiseringen kring datorspelande. Genom att datorspelare samlas vid en viss punkt så bevisas det faktiskt hur pass stor branschen är och hur mycket pengar det finns inom den. Dreamhack har också hjälp till att sätta e-sport på kartan då en mängd olika turneringar spelas under eventet. Några av världens bästa datorspelare samlas nämligen på Dreamhack varje år för att tävla mot varandra.

bookshelf