Olika event på Dreamhack

Att spela datorspel tillsammans med vännerna är något av det roligaste som finns enligt många ungdomar. För många brinner intresset för datorspel också i äldre åldrar. Detta är något som har bidragit till att event som Dreamhack har blivit väldigt stora och fortsätter att växa. Antal spelare i världen fortsätter dessutom att öka då industrin för TV- och datorspel växer med nya spel nästan varje dag. Som störst är industrin i Asien, men själva folkrörelsen har sitt ursprung i Europa. Sverige har sedan en längre tid tillbaka spelat en stor roll, varpå Dreamhack som event har sitt ursprung i Sverige. Denna artikel kommer därför kolla närmre på Dreamhacks ursprung och utveckling.

Dreamhacks ursprung

Till en början var Dreamhack ett event där spelare från hela Sverige samlades för att spela spel som Counter-Strike och Diablo tillsammans. Eventet hålls i Jönköping varje år och alla deltagare äter, sover och spelar tillsammans i ett antal dagar. Med tiden har eventet dock vuxit sig extremt stort och det finns nu olika typer av Dreamhack.

Dreamhack idag

Numera har Dreamhack utvecklats till något mycket mer än bara till spelare som vill träffas och ha kul tillsammans. I jämförelse till Dreamhack förr i tiden går det nu att spela flera hundra spel på eventet. Dessutom brukar också många företag köpa platser för att få visa upp nya spel och produkter. Exempelvis står det företag med montrar där det går att få en smygtitt på spännande spel som ännu inte ha nått marknaden. Det går också att prova produkter som hörlurar, datorer och tangentbord. Som tur är går det också att köpa produkter på Gameloot då de erbjuder privatpersoner att köpa hem saker som actionfigurer och spelprodukter. På så sätt behöver man inte nödvändigtvis gå på Dreamhack för att få tag på de allra senaste produkterna.

Turneringar på Dreamhack

Utöver vanligt spelande och försäljning av produkter så spelas det också en mängd olika typer av turneringar på Dreamhack. Dessa turneringar har blivit så pass stora att spelare från hela världen kommer till Dreamhack för att tävla om pengar och ära. I spel som Counter-Strike brukar lagturneringar spelas mot varandra, väldigt likt VM i fotboll då olika grupper skapas. Men det finns också spel där man spelar en mot en, exempelvis Hearthstone vilket är en typ av kortspel som baseras på kända karaktärer från World of Warcraft.

bookshelf