Kan dataspel vara socialt?

När dataspelen blev populära och började spelas i nästan varje hem under 90-talet så förändrades mycket i våra liv. Det var en helt ny era av teknik som lockade till sig både barn och vuxna. Många hävdade att dataspelen gjorde barnen avtrubbade, och att det här nya sättet att att umgås med sina vänner framför en skärm gick ut över det sociala samspelet mellan människor. De som sitter förtrollade i dataspelens värld hävdar ofta själva att det tvärtom är ett väldigt bra sätt att umgås med sina vänner på, samtidigt som man utövar sin hobby.

Socialt dataspelande i dag

Med modern teknik har det aldrig varit så enkelt att umgås med vänner och spela spel samtidigt. Folk över hela världen samlas dagligen i miljontals för att spela sina favoritspel över nätet. Ny forskning kring dataspelande och socialt samspel pekar på något helt annat än vad många trodde förr. Det visar nämligen att du blir ännu mer social, och dessutom trevligare, av att spela på nätet med dina kompisar. Det är alltså med gott samvete du kan åka till världens största LAN-party för ett par dagars action. För att göra upplevelsen så bra som möjligt är det klokt att ha en packlista, så att du inte glömmer något. Det här bör du ta med dig när du ska besöka Dreamhack.

Här för att stanna

När man ser på dataspelen och dess utveckling fram till i dag så är det flera saker som blir tydligt. Dataspelandet ökar explosionsartat, folk älskar det och utvecklingen fortsätter att peka spikrakt uppåt. Dataspelandet utvecklas hela tiden och så även den sociala aspekten av det. Det kommer regelbundet ny teknik för att göra upplevelsen så realistisk och interaktiv som möjligt. Det som tidigare ansågs vara skadligt och skrämmande har i dag blivit till en omtyckt rörelse för moderna människor. Ett stort fritidsintresse för folk i alla åldrar som delar en gemensam hobby och vill träffas, umgås, spela och ha kul.

bookshelf